Sokszor kérdezik mi is az Il Colle Prosecco..nos hagyjuk, hogy bemutatkozzon!
- Gyerekként Glera szőlő voltam, majd sok-sok gondoskodás után Prosecco lettem. Karrierem csúcspontja, akkor kezdődött el amikor kikerültem az Il Colle pincészet nagy kapuin. Most ropogós és krémes buborékokkal rendelkezem, gyümölcsös, almás-körtés aromáim vannak . Nyáron felkérnek egyéb szerepekre is, mint az Aperol Spritz egyik szereplője.
Ha minden igaz Te vagy a csapat egyik alapító tagja, mint Treviso DOC – A kék címkés . Milyen kapcsolatban állsz a többiekkel?
- Igaz, én vagyok az egyik alaptermék. Mind különbözőek vagyunk. Nekem literenként 10 – 12 gramm cukortartalmam van, van akinek ehhez képest kevesebb.
A savtartalom sokak számára fontos. Esetleg kifejtenéd Kedves DOC mennyivel rendelkezel?
- Ebben nem igazán különbözök a többiektől, 5,5-6,5 gramm per liter szerintem igazán szép eredmény. Tudom az alkoholtartalmam is mindig kérdés ezért elárulom azt is, 11% vol.
Külső megjelenésed gyönyörű, de mit rejt a felszín?
- Szalmasárga színű lelkemet, zöldes árnyalatokkal. Kiegyensúlyozott ízvilágot, gyümölcsös aromákat.
Nem szeretnénk sokáig fárasztani, ezért már csak egy kérdésünk van!
- Ó, fáradtam én eleget az Autokláv tartályokban 30-40 napig, szabályozott hőmérsékleten 15°C-on.
Nyáron nagyon felkapott vagy, de mi az a hőmérséklet amit Te kedvelsz?
- 6 – 8 °C-ra hűtve érzem magam a legjobban, ekkor tudom kiengedni legjobban az aromáimat!
Rendben!Köszönjük szépen az interjút!