PROSECCO IL COLLE

Az IL COLLE családi pincészet Olaszországban, Conegliano – Valdobbiadene régió szívében található, amely földrajzi fekvésének és klímájának köszönhetően a legkiválóbb termőhelye a Glera szőlőfajtának, ebből készül a „Prosecco Superiore DOCG”. A márkanév: IL COLLE, jelentése „a hegy”, arra a helyre utal, ahol az igazi Prosecco készül. A pincészethez 110 hektár szőlőterület tarozik, amelyből 20 hektárt bio-gazdálkodással művelnek. A kiváló minőséghez hozzájárul, hogy a szőlőt kizárólag kézzel szüretelik, majd az úgynevezett „IL COLLE – módszerrel” és magas szintű technológiával készítik el a borokat az alapító Fabio Ceschin és családja személyes közreműködése és felügyelete mellett.

1978 óta

A pincészetet 1978-ban alapította Fabio Ceschin borász, aki továbbra is feleségével, Giannával és 2015-től három gyermekével (Francesco, Sara és Andrea) vezeti az üzletet.

S. PIETRO DI FELETTO

San Pietro di Feletto-ban található, a CONEGLIANO VALDOBBIADENE termőterület szívében, ahol a nagy múltú és eredetvédett PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G gyártása történik.

A szőlőterület

A szőlőt kizárólag kézzel szüretelik összesen 110 hektár szőlőterületről, 31 hektár saját művelés, 79 pedig partner szőlőtermesztőktől; az összes bor olyan szőlőből származik, amelyet a pincészet telepített.

Organikus művelés

Körülbelül 8 hektárt – a saját területből – teljes egészében bio-gazdálkodásban művelünk. A pincészet ICEA tanúsítvánnyal rendelkezik 2012 óta.

Kutatás - fejlesztés

A termelési folyamat kulcsa, az alkalmazott technológia, amely biztosítja, hogy a szőlő minősége és „egészsége” a borban is megmaradjon.

IL COLLE módszer

A pincészet 40 éve a borkészítési folyamat finomításának szenteli erőforrásait: kidolgozott egy exkluzív módszert, amely lehetővé tette a szulfit-tartalom nagymértékű csökkentését.

Új metszésmód

Új metszésmód, amely a szőlő természetes elágazási képességének elősegítésén alapul, annak egészségesebb és hosszabb élettartama érdekében.

Természetes védelem

A tőkék 3 éves korától az ültetvényekben vegyi anyagok helyett speciális technikákat alkalmaznak a szőlő természetes védelme érdekében.

SQNPI

A természetes integrált gyakorlatok alkalmazásával elindítottuk az SQNPI tanúsítvány megszerzését, amely egy olasz integrált minőségbiztosítási rendszer.

v

+36 30 300 3865

rendeles@winemission.hu

KÖVESSEN MINKET

© 2019 Wine Mission Kft. – Minden jog fenntartva

Ön elmúlt 18 éves? Are you over 18?