PROSECCO IL COLLE
Az IL COLLE családi pincészet Olaszországban, Conegliano – Valdobbiadene régió szívében található, amely földrajzi fekvésének és klímájának köszönhetően a legkiválóbb termőhelye a Glera szőlőfajtának, ebből készül a „Prosecco Superiore DOCG”. A márkanév: IL COLLE, jelentése „a hegy”, arra a helyre utal, ahol az igazi Prosecco készül. A pincészethez 110 hektár szőlőterület tarozik, amelyből 20 hektárt bio-gazdálkodással művelnek. A kiváló minőséghez hozzájárul, hogy a szőlőt kizárólag kézzel szüretelik, majd az úgynevezett „IL COLLE – módszerrel” és magas szintű technológiával készítik el a borokat az alapító Fabio Ceschin és családja személyes közreműködése és felügyelete mellett.
1978 óta
A pincészetet 1978-ban alapította Fabio Ceschin borász, aki továbbra is feleségével, Giannával és 2015-től három gyermekével (Francesco, Sara és Andrea) vezeti az üzletet.
S. PIETRO DI FELETTO
San Pietro di Feletto-ban található, a CONEGLIANO VALDOBBIADENE termőterület szívében, ahol a nagy múltú és eredetvédett PROSECCO SUPERIORE D.O.C.G gyártása történik.
A szőlőterület
A szőlőt kizárólag kézzel szüretelik összesen 110 hektár szőlőterületről, 31 hektár saját művelés, 79 pedig partner szőlőtermesztőktől; az összes bor olyan szőlőből származik, amelyet a pincészet telepített.
Organikus művelés
Körülbelül 8 hektárt – a saját területből – teljes egészében bio-gazdálkodásban művelünk. A pincészet ICEA tanúsítvánnyal rendelkezik 2012 óta.
Kutatás - fejlesztés
A termelési folyamat kulcsa, az alkalmazott technológia, amely biztosítja, hogy a szőlő minősége és „egészsége” a borban is megmaradjon.
IL COLLE módszer
A pincészet 40 éve a borkészítési folyamat finomításának szenteli erőforrásait: kidolgozott egy exkluzív módszert, amely lehetővé tette a szulfit-tartalom nagymértékű csökkentését.
Új metszésmód
Új metszésmód, amely a szőlő természetes elágazási képességének elősegítésén alapul, annak egészségesebb és hosszabb élettartama érdekében.
Természetes védelem
A tőkék 3 éves korától az ültetvényekben vegyi anyagok helyett speciális technikákat alkalmaznak a szőlő természetes védelme érdekében.
SQNPI
A természetes integrált gyakorlatok alkalmazásával elindítottuk az SQNPI tanúsítvány megszerzését, amely egy olasz integrált minőségbiztosítási rendszer.